martes, junio 10, 2008


Dessislava Mincheva, artista Búlgara nascuda al 1956 a Sofia, filla d’artistes, artista per casualitat com ella mateixa va dir, va venir a la facultat a parlar, a explicar el funcionament, la manera com s’ensenya i com s’aprèn la carrera de Belles arts a la universitat on ella va estudiar i d’ on ara n’és professora i ha explicar-nos una mica com fou la seva carrera i vida artística, tenint en compte el seu context històric, tant diferent segurament de qualsevol de nosaltres.

Ens parlà de com està, el seu país, fent-se un lloc dins el cercle artístic europeu, del món, com s’està intentant promoure l’art búlgar desprès d’una etapa tan dura com la que va sofrir i com la vida d’un artista es veu influenciada per tots aquests canvis.

Durant la conferencia, ens va passar uns catàlegs; dos dels quals eren dels seus pares i un tercer que era seu. La seva obra és esbossada, cossos de dones majoritàriament, fets amb colors freds, foscos, amb un traç molt lliure; són dibuixos molt delicats, femenins, una mica fantasmagòrics potser, però no menys atractius; en la seva obra es nota la importància del dibuix de la que ens va parlar que creia que era imprescindible i que la universitat de Sofia defensava també.

La conferencia de Dessislava em va servir per recordar que aquesta carrera s’estudia a molts llocs, per veure que l’ensenyança d’aquesta pot ser molt diferent segons a on vagis i que seria interessant poder, algun dia, comprovar-ho.

No hay comentarios: