martes, junio 10, 2008

conferència d'Erasmus


L’artista i professora de la facultat de Belles Arts de Sofia (Bulgària), Dessislava Mincheva, va explicar breument la situació que viuen els artistes i l’art al seu país.
Per poder parlar de l’actual situació més estabilitzada de l’art búlgar, va recórrer a la història d’un passat relativament recent. A partir del 1989 es començà a donar més importància a l’art, que passa a tenir un paper més rellevant. Fins als anys 90 l’art havia estat, en general, més figuratiu i particularment més abstracte. A partir dels 90 en endavant hi ha més voluntat d’experimentació de noves formes: no és important el que es pinta, sinó com es pinta. Actualment la gran majoria de l’art “produït” a Bulgària se’n va a l’estranger. Hi ha nombrosos museus d’art búlgar arreu del món però ben pocs a la pròpia Bulgària.

Per acabar la conferència va fer una petita menció a la facultat de Belles Arts de Sofia. Com treballen, de que li donen més importància al dibuix que no pas a la nostra (cada dia li dediquen 6 hores, crec que va dir), i de la possibilitat d’anar a fer-hi un Erasmus.
Personalment crec que la conferència va ser interessant, encara que el to no era excessivament motivant.

No hay comentarios: