martes, mayo 26, 2009

Marc Tanguy a Belles Arts de Barcelona

El passat dia 7 de Maig vam rebre la interessant visita del artista i professor frances Marc Tanguy.
Va donar una conferencia basant-se en la situacio que viu actualment l'art conemporani, fent un repas pels artistes que mes interessants li semblen a ell, tambe ens va mostrar la seva perspectiva artistica i de pas ens va deixar tastar una mica de la seva propia obra.

L'artista frances defineix l'art contemporani com el mitja d'expressio mes lliberal. I per tant la varietat tematica, de generes, materials, suports, etc. que aquest permet. Els artistes del qual treballen junts, un art que conviu en una societat de conveniencies que fa que cada vegada mes es necessiti del colectiu.

L'important per a Marc Tanguy es el moment, treballant aixi amb la intuicio, des de la seva part irracional tambe destaca el protagonisme de la calitat de comunicacio que un te amb les formes.
Les seves obres les fa a partir del pixelat d'imatges trobades.
Creu que una bona pintura es aquella que permet utilitzar qualsevol tipus de material i/o imatge, pensa tambe que per a ser verdadera ha de descriure quelcom que no veguem, com un paisatge mental. Destaca que tota pintura existent, encara que ens sembli totalment abstracta sempre ens evocara un punt figuratiu.

No hay comentarios: