martes, mayo 19, 2009

la XERRADA del Marc Tanguy a l'aula Plató BBAA










Lagune rouge II (Marc Tanguy)

"Pintura figurativa contemporània"

Marc Tanguy - pintor i professor de l'ENSAD (École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs) a París: "les formes no diuen coses clares en sí mateixes, és l'espectador qui en treu una interpretació". Així és com comença la xerrada aquest artista francès que afirma que tota pintura, per molt abstracta que sembli, ens evocarà sempre quelcom figuratiu.
La pintura de veritat no és aquella que té una gran tècnica, sinó aquella que pot mostrar allò que no es veu: un sentiment, un paisatge mental... I per a arribar a aquest clímax l'artista ha d'establir un diàleg íntim i personal amb la matèria que treballa. N'ha de conèixer els límits.
L'art és el domini on expressar la nostra llibertat. El treball no racional, el més sentimental, serà el que ens aproparà a les coses més universals, a la poesia de l'obra.
Pel que fa a la seva forma de treballar, Marc juga amb la idea de la duració de la mirada sobre la imatge. Avui dia estem inundats d'imatges que mirem fugaçment. Per captivar l'espectador crea aquests paisatges onírics a partir d'imatges informàtiques de poca qualitat, molt pixelades, que ens retindran uns instants. 

No hay comentarios: